Khamis, 4 Februari 2010

Tips Menggunakan Kapersky Percuma Seumur Hidup


Hari ni aku rasa bermurah hati hendak mengsharekan tips untuk menggunakan kapersky secara percuma seumur hidup. Tips ni aku dapat dari seorang blogger Malaysia jugak, malangnya aku dah lupa siapa. Pada orang tu, sorry and thanks to you.

Tips ni bukanlah crack, or serial number. Tapi merupakan cara untuk instal and menguninstalkannya. So, kalau berminat bolehlah cuba. Saya menggunakan Kapersky 2010 free trial dah 5 bulan. Tempoh free trial sebenarnya ialah 30 hari.

Kalau nak beli boleh jugak..kalau nak free ikutlah langkah-langkah dibawah. Harap membantu..


  1. Download Kaspersky Anti Virus dari Kaspersky Lab.
  2. Sudah siap download, sila install.
  3. Bila tiba part activate tu pilihlah activate trial version.
  4. Biasanya tempoh percubaan adalah 30 hari.

Berikut langkah-langkah yang perlu diikuti bila dah tamat tempoh 30 hari:-
  1. Setelah cukup 30 hari, Pasti ada banyak mesej dari Kaspersky, sampai rimas dibuatnya.
  2. Jalan mudah, uninstall Kasperksy (sama macam uninstall lain-lain software).
  3. Sudah siap uninstall (biasanya kena reboot komputer), rebootlah komputer.
  4. Macam biasa pada run taip regedit dan tekan enter. Hasilnya akan keluarlah window tentu dapat register edit punya.
  5. remove hkey_local_machine\software\KasperskyLab\LicStorage (kalau tiada maknanya masa uninstall dia sudah remove).
  6. kemudian remove hkey_local_machine\software\Microsoft\Cryptography\RNG (RNG ni adalah random number generator - remove aje)
  7. Kemudian remove hkey_local_machine\software\Microsoft\SystemCertificates\SPC\Certificates
  8. Okay dah siap remove 3 benda tersebut.
  9. Run install Kaspersky semula macam biasa (lebih mudah pastikan sudah ada sambungan ke internet terlebih dahulu).
  10. Ulangi install dengan activate trial version seperti biasa.
  11. Ulangi step 1 hingga 15 setelah tamat tempoh 30 hari.
Itu saja...mudah kan...sekali sebulan dan percuma seumur hidup!

7 ulasan:

nabilah_2908 berkata...

slm ziarah... :)

wah..tips yg best...nk try.. :)

sy guna KPS 2009..dh nk xpired minggu depan...so..ps ni..tak perlu beli baru.. :)

Khairi berkata...

oh, kena ulang balik ke huhu. antivirus lain boleh buat mcm ni tak? norton ke avg ke.

* mEsSy * berkata...

shempoi!!! nak try r nnty.. ngeh3.. berpinanr2 nih..

;)

~ yus ~ berkata...

alahaii.. dah try tapi takleh donlod lak dah.. die ckp ade error kat key-gen pe ntah.. huuhuuhuhh :(

anyway, tengkiu kasi info ni.. :)

shahrinabd berkata...

@nabilah_2908 try ler...percuma ajer.huhu

@kahiri antivirus lain sy x pasti. Maybe benda yg nak diremove tu lain? Godek2 ler

*messy* aku turut berpinar-pinar. haha

-yus- error kat keygen? Impossible..sebab free trial tok sah key-gen pelbagai. u pernah pakai kaspersky before this ke? maybe u belum remove 3 benda tu?

Pisyek berkata...

pisyek x gune pom Kaspersky, tp nice sharing... =)

highcarl berkata...

kalau macamtu tiap2 bulan kene re'install balik la. adoyai~