Khamis, 4 Februari 2010

My Full Driving License (CDL)

Bestnye..!!! Hari ni akhirnya aku berjaya jugak berkunjung ke JPJ untuk menukar driving license ku dari P ke CDL.

Tarik luput aku sepatutnya renew lesen aku actually is 8 Feb 2009. Tapi memandangkan kat belakang lesen tu ada tulis "lesen "P" perlu ditukarkan kepada "CDL" tidak melebihi satu tahun daripada tarikh akhir lesen", maka aku sengaja menangguh-nangguhkan pengrenewannya. Tangguh punya tangguh, tarik akhir aku boleh renew tinggal berapa hari je lagi.

Sempat jugak awek kaunter tu tegur, "3 hari je lagi kalau awak tak datang renew awak kena ambik ujian memandu balik". Aku macam biasa buat sengih manja je la.

Kenapa aku baru nak renew? Tak takut ke kena tangkap kalo driving dengan lesen yang dah expired? haha....sebenarnya sejak aku dapat lesen P tu, aku tak pernah drive keta lagi. Aku sangat takut!!!! Cesss.....macam tak aci je aku dah dapat CDL kan?

Selalu jugak aku kena perli ngan adik beradik aku...macam mana la aku yang takut sangat nak drive ni boleh lulus ujian memandu. Diorang syak aku kenyit-kenyit mata kat abang JPJ. Huh....diorang memandang rendah akan kebolehanku! Masa tu memang aku bersungguh-sungguh, sebab aku tetapkan tekad, sangat penting untuk aku lulus. Dengan semangat tu la jugak akhirnya aku dah lulus.

By the way..ingatkan kena fee ratus ratus rm...rupanya nak renew untuk setahun bayar RM30 je. Huhu...best nye....bila la agaknya aku nak drive yek? Menunggu aku mendapat hadiah Boxster kot? Entahkan bila....

Hehe...comey tak boxster s nih...


Aku menyinggah pergi saloon. Hair cut day! Sekarang ni cuaca sangat panas. Tekad aku untuk mencipta sejarah menyimpan rambut panjang terpaksa aku korbankan. Rasa rimas betul dengan cuaca sekarang. Sekejap-kejap kena mandi dan kalau tak cuci rambut memang tak puas. Selalu cuci rambut yang panjang susah jugak sebab selalu sangat hair fall, membazir syampoo, conditioner, treatment dan serum dan lamanya nak tunggu kering. Huh....

Teringat zaman sekolah dulu. Kalau frust menonggeng dengan cinta monyet je mesti potong rambut sebagai petanda dah break. Semua student pun macam tu tak kira lelaki or perempuan. Kalau yang lelaki, mesti nak skin head. Sekarang ni kalau teringat berkerut jugak dahi aku sebab tak faham kenapa kena potong rambut kalau putus cinta.

Adakah untuk menandakan sedang available, or apekah?...aku sungguh tak faham..

4 ulasan:

ariff berkata...

boxster spyder lagi cun.

1tomyam berkata...

orait...leh pi ronda2...

ARC™ berkata...

aku masih L haha xde mase nak buat...buat kat international ah terussss

btw, keter tu lawa kot I loike~~~

highcarl berkata...

woho. boxster mmg comey. Bila nak nak pakai sebijik ni. isk..