Khamis, 18 Februari 2010

Celcom Broadband Dan Nuffnang

Geram betul hari ni. Sehari suntuk try broadband aku buat hal. Slow tahap yang dah tak paham! Nasib baik aku mampu mengawal emosi. Kalau tak dah pecah dah aku kerjakan broadband aku ni. Tak faham la kenapa ade service gile poyo macam ni. Kejap slow and kejap laju. Oh....aku memang bersyukur time die laju okay....tapi tak salah kalau aku mengamuk kalau die slow. Apapun, aku bayar bill tiap bulan. Tak pernah tak bayar. So, service pun patutnye kena okay. Tak boleh on and off, slow and fast. Be consistent!

Rasa tak sabar betul berada dalam tahun mendatang. Tak sabar menunggu 2015. Maybe by that time, service provider broadband ni semakin banyak. Time tu sape2 je yang provide poor quality macam nie boleh ditinggalkan bila-bila masa je. Macam tukar sim card je. Can you imagine that? Bile line celcom buat hal, kite dengan senang hati pegi kedai, beli pulak dari provider yang lain. Lepas tu canangkan keburukannya. Padan muke dia....

Ooops...emo....

However, despite rasa geram yang teramat sangat, aku tetap rasa syukur. Kalau bukan kerana ke-slowan broadband nie, manalah aku ada masa nak main game-game yang dah lama aku tinggalkan.

Tengah malam broadband dah okay. Alhamdulillah....Tapi another happy news came to me...

Haha...seperti biasa jenguk nuffnang.

OOh....dah bertambah 50 SEN!!! Jadik Singgit lima posen.

Aku taula, sikit je tu. But, rasanya ramai yang faham perasaan newbie dalam bab mendapat earning pertama ni. tak perlu banyak, asalkan nampak hasilnya, sudah mampu membuatkan kita tersenyum lebar.

Aku dengan rasa rendah dirinya, tetap merasa happy...aku tau orang lain buat ratus-ratus. Dan dengan rasa insafnya...aku memaafkan kesalahan Celcom broadband pada ku...haha...boleh gitu?

8 ulasan:

FarhanaDr berkata...

Ye ye ye.. Saya pon sama gak.. Celcom 2, 3 ari ni lembab sgt.. Adoiiii..

~ rase nak tukar jek.. hmmm..

siddique87 berkata...

huhu dah dpat $1.50 la...tahniah2 duit jgak tu..

Nadya ©™ berkata...

Biasa la..Da namanya pun 'beruk'bannd..Sabar je la..huhuhu

ainaa.leogirl berkata...

ntah la...
ttgk servis clcom maken lembap......
geram jerk...
;[

saba ae...
;]

DaHLia berkata...

lagi best kalo seantero Malaysia ni wireless..so ini yg baru dikatakan dunia tanpa sempadan!!!

SuRayA^i. berkata...

hehe, prasaan bile mule2 tgk nuff pnye earnings naek mmg sgt truje XD

p/s: nnt lme2 cpt je die naek..kene rajin blogwalking la =D

shahrinabd berkata...

@farhanadr jom pakat tukar! ape je yg lagi bagus ek?

@siddique87 yeah...1.50rm amat bermakna bagiku. Sangat besar nilainya kerana ia bermaksud kemajuan.

@Nadya beruk!Terpaksa selalu bersabar. kalau x sabar pun bukannye bole buat apa kan..tak banyak pilihan

@aina.leogirl saba and saba lagi

@dahlia setuju! entah bila la agaknye ye...jangan tunggu kita ni dah beruban baru jadik. Masa tu cucu2 kite je yang berblogging. Hoho...

@suraya^i Alhamdulillah. Terujanya lain macam sebab ia membuktikan bahawa nuffnang really work. Dah dapat sikit, pasti akan menambahkan semangat untuk bekerja lebih keras lagi.

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi berkata...

tukar kepada p1..hehe