Selasa, 30 Mac 2010

Make Up Idiot


Nak sangat belajar make up! tapi niat tu selalu tak tercapai. Sebabnye? lenguh tangan tarik sana and tarik sini. coret sana coret sini.

Nak makeup camana? pakai lipbum pon tak reti, selalu sangat terkeluar dari garisan bibir. problem is, bibir aku xde garisan. ye ke tak de? Atau aku yang tak tau mana satu. haha....

nak pakai celak lagi le...aku takut. nampak sangat tajam.

pastu, bulu kening aku dah berserabut. Nak coret eye shadow pun tak bole. Mr. H kata dosa kalau cabut and cukur bulu kening. nak gunting2 sikit boleh la....arggh...bendul betul aku nie. Mr. H kata tak yah le make up. Tapi aku jeles nengok dua adik ku yang semakin pandai make up. Kat mana entah diorang belajar. mak aku tak ajar pun...

agaknya my first step ialah untuk mula membeli barang kosmetik. Lipstick maybeline aku dah lebih 3 tahun duduk dalam handbag. masih panjang dan tak terusik. Boleh expired ke lipstick? Yang lain-lain aku tak de. kalau aku dah beli sikit demi sikit maybe akan datang juga kerajinan nak belajar menconteng muka.

Aku biasa taruk krim muka and powder je. Tu wajib dari aku tingkatan satu. Aku rasa dah sampai masanya aku belajar make up. So, bila muka aku dah kedut-kedut satu hari nanti boleh la aku sorokkan.

5 ulasan:

Aiza berkata...

hahaha.. make up kan akan mencerminkan imej kita jadi , sila laa ber 'make up'.. hakhakahak

a d r e y n i e e l i s y a berkata...

yup!!
make up juga wat diri confident gitu...

lizz berkata...

oh, tak reti nak make up. if rasa nak gi dinner or pelukan make up..just gi saloon. tak senonoh kan?wahahaha

shahrinabd berkata...

@aiza iyeke makeup mencerminkan diri kite? Bukan cermin ke yang akan mencerminkan kita. haha....yes! yes! akak akan mula bermake up mulai minggu depan!

@adreynieelisya betul! tapi sy kalo pakai makeup slalu jadi tak konfiden sebab dok risau je ada yang meleleh.

@lizz final solution...serahkan pada yang pakar. Betul tak?

etomyam berkata...

make up light je ok..tebal2 jadi lain macam la pulak hahaha