Rabu, 10 Mac 2010

Mahu Handphone Macam Ni?

Dunia dah makin moden. Macam-macam benda baru dicipta.

Ni gambar yang aku kutip dari google buzz. Gambar window phone punya concept phone. Jangan tak tau, window pun dah buat handphone and begitu juga google memperkenalkan google phone.

Concept phone ni mempunyai housing yang transparent, sampai boleh nampak tangan kita kat belakang bila dipegang. Wah...menarik betul. Nasib baik tak boleh nampak benda dibalik kulit dan di sebalik baju. Huhu.... Agaknya setahun dua lagi ada phone macam ni pulak dicipta. X-ray phone!

Lagi menarik, tahap transparent housing phone ini juga bergantung pada keadaan cuaca. Kalau cuaca panas terik, ia akan transparent dengan clearnya. kalau hujan, akan nampak water drop.






Apapun, masih lagi hanya konsep, belum dikeluarkan lagi. Ibarat Proton Emas kita...huhu...

8 ulasan:

etomyam berkata...

puh,....camner nak operate benda tu...macam tader isi jer kat dalam..hebat teknologi sekarang...

MiSyA GaDiS TeRbiLanG berkata...

Cool giler!

meera^da cute..*_* berkata...

mantap arr...suke2...

bH berkata...

hehe..tah pape punye teknologi la tu kan?
nokia 2100 aku gak da bomb

cik idaY berkata...

follower kmoo ke 50..hehehe
nice hpon

kakiinternet berkata...

bahaya gak transparent tu...tade privacy. org lain bole nampak dari blakang gambar/video apa kita tgh tengok..hihihihi

fiza berkata...

Makin canggih teknologi skang (^_^)

Din berkata...

wow..mcm bgos je henset baru ni..hihi..