Rabu, 20 November 2013

My Journey Begin.......Again...

Hai hai hai....ini kali pertama buat post kat sini pakai galaxy note. Hoho...bukan pakai apps kat google play tu ye. Tapi terus dari browser.  Jangan tak tau blogger ada apps tersendiri tau which means you can update your blog using that blogger apps pakai android je. Tapi aku tak install pun sebab tengok review, rata-rata kurang berpuas hati dengan apps tersebut. Pendek kata, ada banyak kekurangannya. But, Insyallah...satu hari nanti pasti uncle G ni akan mengupgradekannya. 

Ok, sekarang ni tengah gila nak cari duit online. Heran juga melihat orang lain boleh berjaya, tapu aku tak berjaya jugak. This is my my comeback after 2 or maybe 3 years tak bergiat dalam bidang ni. Lepas lahirkan my boy, terus senyap sebab masa memang tak mengizinkan. 


Nilah dia budak bertuah yang dikandung almost 9 months tu. Now dah besar panjang pun. Dah 2 tahun lebey okay...


Sekarang ni memang tengah giat meneroka apakah program2 yang boleh disertai untuk mendapatkan income di internet. Almaklumlah sekarang ni keadaan kewangan memang sangat rumit. Huhu.....so, teringin rasanya menjadi housewife yang lebih produktif. Yang sedihnya aku ni tak de bakat menjahit atau apa-apa bakat kreatif. Penat dah cari idea still tak muncul. Kalau ada idea pun but modal tak de macam mana? Tak bole jalan jugak. So now nak kembali semula kepada bekas kekasihku uncle Google Adsense. Sorry gor leaving u f8r so long darling....heheh...

Namun nak bergiat kembali dengan GA ni pun ada kekangan juga. Masa terluang yang aku ada setelah uruskan semua hal-hal rumah nie ada dalam 2 ke 3 jam je. Tak boleh nak tidur lewat dari pukul 12 malam sebab selagi aku tak tidur, si Muhammad Adam yang comel tu pun tak nak tidur juga. So waktu petang jela boleh masuk sini. Hihi...mungkin nanti boleh adjust balik pasal masalah masa ni.

Satu lagi problem, pasal laptop. Laptop aku dah bertahun dah rosak. Hohoh....laptop hubby pula siang dia bawa pergi kerja. Hmmmm...takkanla dia balik aku terus nak pakai laptop tu kan....kenalah melayan suami dan anak, memasak, ngemas dapur dan macam-macam lagi. Tup-tup....dah pukul 12 malam. Hihi....

Tapi......ada tapinya....dua kekangan itu masalah kecik je. Bisa diatur belakangan...hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih.

So...alkisahnya blog ni pun dah dicreate beberapa tahun yang lepas. Dah bersawang sejak ditinggalkan selama 2 tahun lebih. Now...nak isi balik. Nak update perjalanan mencari uwang...

Saudara saudari sekalian, jika ada idea untuk menambah pendapatan silalah rekomenkan pada daku yang hina ini. Sudah lama bergiat, daku sudah kolot. Hihi...tapi silalah rekomenkan yang betul2 legit je ye....makasih...


1 ulasan:

Blogger berkata...

If you're looking for a reputable contextual ad network, I suggest that you check out ExoClick.